Toivotamme sinulle hyvää alkanutta vuotta ja positiivisia hetkiä käynnissä olevien hankkeiden parissa! Yhteistyö eri sidosryhmien kanssa on vuosien varrella tuottanut näyttäviä julkisivuja ja mielenkiintoisia tarinoita. Graafiset suunnittelijat ovat aina olleet yksi innokkaimmista hankkeissamme mukana olleista sidosryhmistä. Tässä uutiskirjeessä meillä onkin ilo esitellä Annika Jaakkolan ja Michiel Schuurmanin haastatteluista poimittuja tarinoita, jotka valaisevat heidän luovaa matkaansa graafisen betonin hankkeiden parissa. Kirjeen lopusta löydät myös uutta tietoa liittyen kuljetuksiin ja yhteystietoihin.
Käytettävyys, kestävyys ja esteettisyyttä luonnosta
Haastattelimme Annika Jaakkolaa, joka on erikoistunut rakennusten julkisivujen kuviointiin graafisen betonin tekniikalla. Annika kertoo matkastaan graafisen suunnittelun pariin, luonnosta inspiraation lähteenä ja kestävän kehityksen tärkeydestä työssään. Hän kertoo myös suunnitteluprosessistaan, jossa huomioidaan ympäristö ja rakennuksen käyttötarkoitus. Annika korostaa suunnitelmiensa käytettävyyttä ja kestävyyttä tuoden esiin kuvioiden roolin rakennetun ympäristön vahvistajana. Hän pohtii betonin kanssa työskentelyn haasteita ja hyvä puolia sekä jakaa vinkkejä tehokkaaseen kuviosuunnitteluun. Kaiken kaikkiaan Annikan tavoitteena on luoda kuvioita, jotka paitsi korostavat rakennuksia esteettisesti, myös tuovat iloa niiden kanssa tekemisissä oleville ihmisille.
Luovuuden ja innovaation yhdistäminen suunnittelussa
Haastattelussamme Michiel Schuurman kuvailee luovuuden ja innovaation yhdistämistä viime syksynä Amsterdamiin valmistuneen graafisen betonin hankkeen kautta. Michiel kertoo matkastaan graafisen suunnittelun vastavalmistuneesta opiskelijasta vakiintuneeksi ja asiantuntevaksi ammattilaiseksi. Haastattelussa tarkastellaan hanketta, jossa Michiel yhteistyössä arkkitehtitoimiston kanssa, suunnitteli kuvion rakennuksen sisäänkäynnin edustalle käyttäen betonia päämateriaalina. Hankkeen haasteet johtivat graafisen betonin tekniikan löytämiseen. Graafisen betonin tekniikan avulla hankkeessa onnistuttiin tekemään monimutkaisia kuvioita saumattomasti betonilaatoille. Michiel kertoo suunnitteluprosessista, kokemuksestaan graafisen betonin teknogiasta ja sen roolista monimutkaisten kuvioiden toteuttamisessa. Alustavista epäilyistä ja haasteista huolimatta hän korostaa graafisen betonin helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta. Hankkeen onnistuminen tuo esiin yhteistyön merkityksen sekä suunnittelijan avoimuuden uusien materiaalien ja teknologioiden tutkimiseen. Michiel on innostunut graafisen betonin käyttämisestä myös mahdollisissa tulevissa hankkeissaan.