fbpx
Skip to main content

Ekologinen kestävän kehityksen suomalainen innovaatio

BY GRAPHIC CONCRETE
17. 11. 2021

Graafisen betonin betonivaluissa käytettävä paperi – 100% ekologinen kestävän kehityksen suomalainen innovaatio.

Graafisen betonin® paperi on Suomalainen 100% fossiilineutraali tuote, joka valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista. Paperi valmistetaan pohjoismaisesta sertifioidusta puusta käyttäen ainoastaan vihreää energiaa. Paperin kosteudensulkuun käytettävä pintakäsittelyaine valmistetaan ekologisesta fossiilivapaasta raaka-aineesta.

Graafisen betonin® tekniikalla toteutetaan kauniita betonipintoja. Yrityksen tuote on betonielementtituotannossa käytettävä patentoitu erikoispaperi. Graafisen Betonin® paperia käytetään kuvioitujen betonipintojen, tasalaatuisten hienopesupintojen sekä puhdasvalupintojen aikaan saamiseksi.

”Graafisen betonin® tuotekehityksen alkuvaiheessa tutkimme ja teimme ensimmäisiä valukokeita kestomuoville. Ajatus siitä, että muovijätettä syntyisi yhtä paljon kuin rakennuksen julkisivussa on pinta-alaa, tuntui mahdottomalta. Hyvin pian löysimme kumppanin, jonka kanssa yhdessä kehitimme paperipohjaisen, ekologisen ja kierrätettävän tuotteen."

“Graafisen betonin® paperi on aina kelvannut sellaisenaan paperinkierrätykseen, mutta aiemmin kosteusulkuun käytettävä pintakäsittelyaine valmistettiin fossiilipohjaisesta öljystä. Graphic Concrete Oy:ssä tuotekehitys on jatkuvaa. Kiitos raaka-ainekehityksen olemme nyt siirtyneet kosteudensulun valmistuksessa biopohjaiseen raaka-aneeseen, joka valmistetaan fossiilivapaasta mäntyöljystä, lopputuloksena fossiili- neutraali Graafisen betonin® erikoispaperi” – Samuli Naamanka graafisen betonin perustaja ja keksijä.

Lisätietoja:
Graphic Concrete Oy
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.graphicconcrete.fi

Graphic Concrete Paper