fbpx

Ekologinen kestävän kehityksen suomalainen innovaatio

BY GRAPHIC CONCRETE
17. 11. 2021

Graafisen betonin betonivaluissa käytettävä paperi – 100% ekologinen kestävän kehityksen suomalainen innovaatio.

Graafisen betonin® paperi on Suomalainen 100% fossiilineutraali tuote, joka valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista. Paperi valmistetaan pohjoismaisesta sertifioidusta puusta käyttäen ainoastaan vihreää energiaa. Paperin kosteudensulkuun käytettävä pintakäsittelyaine valmistetaan ekologisesta fossiilivapaasta raaka-aineesta.

Graafisen betonin® tekniikalla toteutetaan kauniita betonipintoja. Yrityksen tuote on betonielementtituotannossa käytettävä patentoitu erikoispaperi. Graafisen Betonin® paperia käytetään kuvioitujen betonipintojen, tasalaatuisten hienopesupintojen sekä puhdasvalupintojen aikaan saamiseksi.

”Graafisen betonin® tuotekehityksen alkuvaiheessa tutkimme ja teimme ensimmäisiä valukokeita kestomuoville. Ajatus siitä, että muovijätettä syntyisi yhtä paljon kuin rakennuksen julkisivussa on pinta-alaa, tuntui mahdottomalta. Hyvin pian löysimme kumppanin, jonka kanssa yhdessä kehitimme paperipohjaisen, ekologisen ja kierrätettävän tuotteen."

“Graafisen betonin® paperi on aina kelvannut sellaisenaan paperinkierrätykseen, mutta aiemmin kosteusulkuun käytettävä pintakäsittelyaine valmistettiin fossiilipohjaisesta öljystä. Graphic Concrete Oy:ssä tuotekehitys on jatkuvaa. Kiitos raaka-ainekehityksen olemme nyt siirtyneet kosteudensulun valmistuksessa biopohjaiseen raaka-aneeseen, joka valmistetaan fossiilivapaasta mäntyöljystä, lopputuloksena fossiili- neutraali Graafisen betonin® erikoispaperi” – Samuli Naamanka graafisen betonin perustaja ja keksijä.

Lisätietoja:
Graphic Concrete Oy
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.graphicconcrete.fi

Graphic Concrete Paper

Graphic Concrete Ltd
Itälahdenkatu 18 C, 5 fl. FI-00210 Helsinki
Tel:+358 (0)40 167 7805
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.graphicconcrete.com

Sign up with your email address to receive news and updates.